Overslaan naar content

Junior Business Analyst

 • Utrecht, Nederland
€ 35.000 - € 45.000 per jaarOperatie & Planning

Functieomschrijving

In het kort
Als Junior Business Analyst binnen het planningsdomein vervul je een essentiële rol in de verdere ontwikkeling van de kernprocessen van Ampère. Je neemt deel aan diverse projecten, die zich richten op het plannen van routes en koeriers, en het monitoren van de uitvoering ervan. Als lid van het Planning & Control team werk je samen met je collega's aan strategische, tactische en operationele vraagstukken.


Dit ga je doen

Als Junior Business Analyst bij Ampère, de logistieke scale-up van Bol, richt je je op een van onze kernprocessen; planning. Je duikt diep in de data en gaat met gebruikers in gesprek. Je haalt uitdagingen bij hen op en vertaalt deze naar de Development teams. Samen met hen werk je een haalbare oplossing uit, die je vervolgens test en live brengt.

Jij focust je hoofdzakelijk op verschillende projecten en initiatieven die inspelen op de wensen van onze Rittenplanners en Rittenbegeleiders. Je kijkt mee met de uitdagingen die zij in hun dagelijkse werk tegenkomen, onderzoekt het probleem samen en bedenkt met je projectteam een passende oplossing. Naast je projectteam kun je ook altijd bij je collega-Business Analysten terecht om te sparren.

Ook werk je samen met de Development teams om een technische oplossing voor de back-end systemen te zoeken en heb je oog voor de user experience. Bij alles wat je doet houd je de gebruiker in het achterhoofd, want alleen op deze manier bouwen we het beste product. Na de ontwikkeling zorg je ervoor dat het concept samen met de collega's van team Implementatie getest wordt, live wordt gebracht en achteraf wordt geëvalueerd met de gebruikers.


Hierbij komen o.a. de volgende verantwoordelijkheden bij kijken

 • Het ophalen & aandragen van verbeterinitiatieven
 • Het onderzoeken van wensen samen met gebruikers binnen jouw domein
 • Het samen met collega's vertalen van business requirements naar IT requirements voor het scrum team
 • Het analyseren van data om inzichten te verzamelen voor je projecten of de organisatie
 • Het maken van dashboards voor onze operatie en innovatieafdeling.

Meer weten over jouw toekomstige baan als Business Analyst? Lees hier het artikel van collega's Jacco en Roos!

Vereisten

Hier herken jij jezelf in

Je bent een ‘het kan altijd beter’-type en zoekt naar kansen in de bestaande processen. Je vindt het leuk om problemen te identificeren en te analyseren en met complexe vraagstukken te werken. Om je analyses en projecten tot succes te maken duik je graag onze data in. Je bent innovatief en houdt van het inzetten van nieuwe technieken. Je bent bekend met projectmanagement en het aanbrengen van een scope. Stakeholdermanagement? Dat doe jij fluitend.


Wat vinden we verder interessant

 • Ervaring met Agile/Scrum methodologie
 • Ervaring met Python, SQL, BI-tooling (BigQuery, datastudio, PowerBI, Tableau)
 • Ervaring in de logistieke/ E-commerce sector
 • Affiniteit, interesse of ervaring met user experience (UX) of user interfaces (UI’s)

Dit krijg je van ons 

 • Je gaat aan de slag bij een gecertificeerde “World Class Workplace” 😊
 • We vinden het leuk om naast werk dingen te ondernemen, zoals leuke teamuitjes, gave rally's, een dagje wielrennen en ons populaire padel toernooi
 • Een baan in een hard groeiende scale-up omgeving met veel leuke enthousiaste mensen
 • Bruto jaarinkomen vanaf € 35.000, - tot € 45.000, - (op fulltime basis) afhankelijk van je ervaring
 • Als wij onze bedrijfsdoelen behalen kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke bonus van maximaal 10%
 • 29 vakantiedagen op basis van een fulltime contract, reiskostenvergoeding en een pensioenregeling

Dit zijn wij 

Wij zorgen ervoor dat de pakketjes van onze grote broer bol.com binnen 24 uur op hun bestemming zijn. Om dat te bereiken streven wij naar regie over de gehele bezorgketen, van verzender tot ontvanger. Dankzij onze kennis van en passie voor hypermoderne Tech halen we superefficiënt de pakketjes bij ondernemers op en zorgen dat ze vliegensvlug bij de klant zijn: vaak nog dezelfde dag. Klimaatneutraal en met eerlijke voorwaarden voor onze bezorgers.  


Dit vinden wij belangrijk 

Bij Ampère kan iedereen zichzelf zijn. Ongeacht afkomst, geaardheid of interesses. We moedigen een zo divers mogelijke groep collega’s juist aan. Want al die verschillen, maken van ons een leukere en sterkere onderneming. 

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar