Overslaan naar content

Fluitend op (de) weg als Koerier bij Ampère

Ampère bezorgt anders. Onze koeriers zijn niet zomaar een schakel, maar een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Zij halen fluitend de pakketjes op bij de partners van bol. En omdat zij graag onderweg zijn, ontvangen de klanten van bol binnen 24 uur hun pakketjes. De reden dat wij zo snel kunnen werken is onder andere te danken aan dochter Annabel en vader Theo, die beiden als koerier bij Ampère werken. In dit artikel geven zij ons een kijkje in hun werk.

Hoe zijn jullie bij Ampère terecht gekomen?

Annabel: Ik was op zoek naar een baan met flexibele uren en vond Ampère via LinkedIn. De vacature voor koerier sprak me direct aan vanwege mijn passie voor autorijden. Na mijn sollicitatie werd ik snel aangenomen, en zo werd ik de eerste vaste koerier bij Ampère.

Theo: Mijn dochter was enthousiast over Ampère en vroeg of ik een keer met haar mee wilde rijden op de bus. Met mijn 7 jaar lange ervaring als vrachtwagenchauffeur leek me dat leuk. Voorheen ging mijn dochter met mij mee, maar nu waren de rollen ineens omgekeerd. Na een paar ritten met mijn dochter bood ik de Depot Manager aan om twee ochtenden per week te rijden. Na mijn vakantie kon ik direct aan de slag. Voor mij draait het vooral om het sociale aspect en lekker bezig zijn.Wat doe je nu precies als koerier bij Ampère?

Annabel: Als koerier kun je werken in verschillende shifts: de ochtend, middag of avond, elk zo'n 5 uur lang. Voor vertrek verzamelen we rondom het Whiteboard waar de Teamlead ons vertelt hoeveel pakketten we moeten ophalen en of er bijzonderheden zijn. Dan halen we onze routeplanning, PDA en sleutels op en stappen we de bus in. Na het ophalen van de pakketten komen we terug op het depot waar we samen met de andere koeriers de pakketten sorteren aan de band. Zodra dat klaar is, zit onze shift erop!Hoe is de sfeer?

Theo: Op depot Utrecht werken we met een diverse groep mensen, wat de sfeer erg leuk en sociaal maakt. Voor vertrek maken we altijd even tijd voor een praatje met elkaar. Op de bus zit je uiteraard alleen, maar tijdens het sorteren ben je weer samen met de andere koeriers. Iedereen staat voor elkaar klaar en is altijd wel in voor een geintje.

Annabel: Niet alleen onder de koeriers is de band goed, maar ook met de Teamleads en Depot Managers. Het is fijn om te weten dat je bij hen terecht kunt. Als het sorteren me te zwaar valt of te snel gaat, word ik goed geholpen door collega's of wordt er meegedacht over alternatieven. Dan mag ik iets anders gaan doen, bijvoorbeeld 'spideren'.Wat maakt Ampère anders?

Annabel: Bij Ampère wordt er echt naar je geluisterd. Als er iets is en ik het bij mijn Teamlead meld, dan wordt daar ook echt iets mee gedaan. Ik word goed geholpen, begrepen en als het nodig is, goed opgevangen. Als ik onverwachts vertraging heb, past de planning zich aan. Zo blijft de werkdruk goed. Dat maakt het werken hier heel fijn.

Theo: Ik heb door de jaren heen bij veel verschillende bedrijven gewerkt, maar nergens is de sfeer zo ontspannen en collegiaal als hier. Er heerst echt een groepsgevoel bij Ampère. Als een koerier wat later aankomt, helpt iedereen mee om ervoor te zorgen dat we samen op tijd klaar zijn met sorteren. Dit teamwork zorgt voor een prettige werksfeer.

''Een praatje met de mensen waar we de pakketten ophalen tot aan het sorteren met de andere koeriers: het is altijd gezellig.'' Theo, Koerier

Kom bij ons werken

Of het nu gaat om duurzaamheid, innovatie of werkgeluk. Ampère bezorgt het.