Overslaan naar content

Pionieren met de nieuwste tooling als Software Engineer

Ampère bezorgt anders. We halen superslim pakketjes op bij ondernemers en zorgen dat ze vliegensvlug bij de klant zijn: vaak nog dezelfde dag. Hoe we dat doen? Onder andere door de inzet van moderne tech, maar vooral dankzij onze software engineers die hier alle kennis van en passie voor hebben. We spreken software engineer Thomas, die al ruim 1,5 jaar bij Ampère werkt. 

Wat doe je op een doorsnee dag?  Als software engineer bij Ampère bedenk ik slimme oplossingen voor problemen die ons helpen om efficiënter te werken, zowel bij het ophalen van pakketjes als de bezorging. Ik mag aan verschillende projecten werken en daarom is elke dag anders. Sommige projecten zijn snel afgerond, andere blijven we continu verbeteren. 

Heb je een voorbeeld van een project?  Momenteel zijn we bezig met het automatiseren van een groot project. Tijdens extreem drukke dagen zoals een Black Friday en Kerst bezorgen we enorm veel pakketjes. Om te zorgen dat alle pakketjes op tijd aankomen bij de klant, halen we een aantal pakketten bij de partners van Bol vroeger dan gewoonlijk op. Voorheen belden we de partner en bespraken we hoeveel pakketten we op welk tijdstip ophaalden. Dat kostte enorm veel tijd en daarom hebben we nu een systeem gebouwd om dit automatisch te regelen. 

Wat maakt je werk tof?  Het is belangrijk voor me dat ik vanaf het begin betrokken ben bij bepaalde uitdagingen. Ik wil meedenken, niet zomaar opdrachten uitvoeren. Bij Ampère krijg ik de vrijheid om te aan te geven waar ik energie van krijg. Samen met het team beslissen we wie welk project wil oppakken. Vervolgens krijg je ruimte om je eigen draai eraan te geven. Het meest interessante aan software development? Daar waar software mensen raakt. Het is tof om te zien hoe je door middel van een bepaalde software mensen helpt. 

Waarom Ampère:  Ondanks onze groei zijn we nog steeds een hechte club. Iedereen is enthousiast om van Ampère een succes te maken. Op dinsdag is het dé Ampèredag: iedereen komt naar kantoor en zit kriskras door elkaar. Zo leer je ook meteen mensen kennen die niet bij jou in het team zitten. Tijdens onze wekelijkse koffietijd neemt het hele bedrijf de laatste nieuwtjes door. Dit bevordert het gevoel van 'samen': we dagen elkaar uit en we maken van Ampère een groot succes! 

'Het meest interessante aan software development? Daar waar software mensen raakt.' Thomas, Software Engineer

Kom bij ons werken

Of het nu gaat om duurzaamheid, innovatie of werkgeluk. Ampère bezorgt het.