Overslaan naar content

Bouwen aan en meegroeien met Ampère

Bij Ampere groeien we snel. We vinden het belangrijk dat onze werknemers ook mee kunnen groeien - zowel in de lengte als in de breedte. We spreken Bram, die vertelt over zijn overstap van Team Lead naar Implementatie Specialist.  

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Leuke vraag! Ik was bezorger bij Albert Heijn en kwam voor het eerst in aanraking met Ampère tijdens een feedbacksessie bij SOIA. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij meerdere bezorgers aanwezig waren, werd ons gevraagd wat wij belangrijk vinden in een werkgever en in onze functie als bezorger. Na afloop besloot ik te blijven hangen voor de borrel. Diezelfde middag kreeg ik een aanbod om als Team Lead bij Ampère aan de slag te gaan. In augustus 2022 ben ik begonnen en heb ik anderhalf jaar in deze rol gewerkt. Sinds januari 2024 ben ik overgestapt van de operatie naar ons hoofdkantoor, waar ik nu werk als Implementatie Specialist.

Wat hield jouw rol als Team Lead in de operatie precies in?

Als Team Lead ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van onze bezorgers. Daarnaast coördineer je het sorteerproces, dat plaatsvindt zodra de bezorgers terugkeren van hun routes. We werken met meerdere Team Leads in drie shifts: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Tijdens elke shift heeft één persoon de rol van Hoofd Team Lead, terwijl de anderen ondersteunende taken uitvoeren.

Wat doe je nu?

In mijn huidige rol ben ik, samen met mijn collega's, verantwoordelijk voor het realiseren van nieuwe projecten, innovaties en locaties. We zorgen ervoor dat alle initiatieven vanuit ons hoofdkantoor - zoals nieuwe proposities en nieuwe depots - goed geïmplementeerd worden binnen onze operatie. Je zou mijn rol kunnen beschouwen als een soort Project Manager: ik werk met deadlines en schakel voortdurend tussen het hoofdkantoor (waar de plannen worden gesmeed) en de operatie (waar ze tot leven komen). Het bedenken van plannen is één ding, maar het uitvoeren ervan is een tweede. We zijn eigenlijk de bruggenbouwers tussen concept en realisatie!

De diversiteit maakt deze functie zo leuk, omdat het projectgericht is. Sommige projecten lopen parallel, afhankelijk van hun omvang en duur. Ik werk vaak op verschillende locaties: soms zit ik achter mijn bureau op ons kantoor in Utrecht, terwijl ik de volgende dag op de werkvloer in ons depot in Zwolle te vinden ben.

Hoe verliep je overgang naar je nieuwe rol?

Bij Ampère hebben we meerdere keren per jaar ontwikkelgesprekken. Tijdens een van deze gesprekken heb ik bij mijn Depot Manager aangegeven dat ik op termijn graag een andere richting wilde inslaan. Ik wilde graag bij Ampère blijven werken, maar dan in een functie op het hoofdkantoor. Na diverse gesprekken zijn we tot de conclusie gekomen dat de rol van Implementatie Specialist goed bij mij zou passen en dat het ook iets is waar behoefte aan was binnen het bedrijf. Het bevalt nog steeds erg goed!

Merk je duidelijk verschil tussen operatie & hoofdkantoor?

De tijdlijnen op het hoofdkantoor zijn anders dan in onze operatie, waar de dagelijkse bedrijfsvoering plaatsvindt. Op het hoofdkantoor richten we ons veel meer op de toekomst en zijn we bezig met innovaties, terwijl de operatie zich richt op het hier en nu; het ophalen van pakketten en ervoor zorgen dat ze op tijd bij de klant worden bezorgd: het liefst binnen 24 uur.

De bedrijfscultuur is overkoepelend en de kernwaarden worden overal nageleefd, maar de uitvoering kan verschillen. In de operatie werken we volgens strakke tijdschema's, terwijl het op het hoofdkantoor wat losser is. Thuiswerken is in de operatie niet mogelijk. Maar voor beide locaties geldt: neem verantwoordelijkheid en wees proactief in je aanpak. Zowel op het hoofdkantoor als in de operatie hangt er een informele, gezellige sfeer en hebben we vertrouwen in elkaars vaardigheden. En als we fouten maken, delen we dat openlijk. Tijdens onze wekelijkse meeting met heel Ampère hebben we zelfs een vaste rubriek “koffie verkeerd”, waarin openlijk bloopers worden gedeeld. Zo leert iedereen er van.

Waarom Ampère?

Ik vind Ampère een leuk bedrijf met mooie ambities. Bovendien is het een groene onderneming met een sterke duurzame missie, wat in de logistieke sector best uniek is. Ik bouw mee aan de groei van het bedrijf, en tegelijkertijd groei ik mee op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Heel leuk dus om met dit bedrijf in de lift te zitten: genoeg kansen bieden zich aan!"Ik bouw mee aan de groei van het bedrijf, en tegelijkertijd groei ik mee op zowel persoonlijk als professioneel vlak."

- Bram, Implementatie Specialist

Kom bij ons werken

Of het nu gaat om duurzaamheid, innovatie of werkgeluk. Ampère bezorgt het.