Overslaan naar content

Senior Business Analyst

 • Utrecht, Nederland
€ 50.000 - € 70.000 per jaarInnovatie

Functieomschrijving


In het kort
Als Senior Business Analyst in het planningsdomein speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van één van de kernprocessen van Ampère. Je bent betrokken bij zowel kleine als grote projecten die gericht zijn op het plannen van routes en koeriers, en het monitoren van de uitvoering ervan. In deze rol maak je deel uit van het Planning & Control team, waarbij je samen met je collega’s werkt aan strategische, tactische en operationele vraagstukken.


Dit ga je doen

Bij Ampère, een logistieke tech start-up van bol.com, staat planning centraal als een van onze kernprocessen. Als Senior Business Analyst duik je diep in de data en ga je in gesprek met gebruikers om problemen te identificeren. Je vertaalt deze problemen naar de Development teams, en werkt samen een bruikbare oplossing uit, die je vervolgens grondig test voordat ze live gaan. Voor grootschalige projecten treed je op als projectmanager, waarbij je consensus bereikt met stakeholders, realistische planningen opstelt, risico's inschat en voortgang boekt op verschillende projecten.

Jouw focus ligt met name op de grotere en complexere projecten en initiatieven binnen het Planning & Control domein. Hierbij denk je nieuwe processen vanaf de basis uit en bouw je deze stap voor stap op. Je verzamelt input vanuit de organisatie en kijkt ook breder dan alleen naar Ampère, bijvoorbeeld naar best practices in de markt.


Daarnaast werk je samen met de Development teams om technische oplossingen voor de back-end systemen uit te werken. Hierbij houd je altijd de gebruiker in het achterhoofd: alleen zo bouwen we het beste product. Na de ontwikkeling van het product zorg je ervoor dat het uitvoerig wordt getest door collega's van Implementatie, live wordt gebracht en achteraf wordt geëvalueerd met de gebruikers.


Hierbij komen o.a. de volgende verantwoordelijkheden bij kijken

 • Leiden van grootschalige innovatieprojecten
 • Onderzoeken van wensen samen met gebruikers
 • Het beïnvloeden van stakeholders in verschillende lagen en richting geven aan scope en aanpak van projecten
 • Vertalen van business requirements naar IT requirements voor het scrum team
 • Voorbereiden en faciliteren van refinement sessies met het scrum team
 • Het brengen van voorstellen naar het MT van Ampère
 • Testen, implementeren en overdragen van innovatieprojecten
 • Analyseren van gegevens om inzichten te verkrijgen voor projecten en de organisatie
 • Ontwikkelen van dashboards voor zowel onze operationele als innovatieafdeling

Meer weten over jouw toekomstige baan als Senior Business Analyst? Lees hier het artikel van collega's Jacco en Roos!

Vereisten

Hier herken jij jezelf in

Je bent een ‘het kan altijd beter’-type en hebt een scherp oog voor kansen in de bestaande processen. Je vindt het leuk om problemen te identificeren en te analyseren en met complexe vraagstukken te werken. Om je analyses en projecten tot succes te maken duik je graag onze data in. Met een innovatieve geest ben je altijd op zoek naar nieuwe technieken om toe te passen. Dankzij je ervaring in projectmanagement en het vermogen om een duidelijke scope te bepalen, navigeer je moeiteloos door complexe taken. Stakeholdermanagement? Ook dat doe jij fluitend. Bovendien heb je drie jaar werkervaring binnen een soortgelijke rol, en een afgeronde masteropleiding.


Wat vinden we verder interessant

 • Ervaring met Agile/Scrum methodologie
 • Ervaring met Python, SQL, BI-tooling (BigQuery, datastudio, PowerBI, Tableau)
 • Ervaring in de logistieke/ E-commerce sector
 • Affiniteit, interesse of ervaring met user experience (UX) of user interfaces (UI’s)

Dit krijg je van ons 

 • Je gaat aan de slag bij een gecertificeerde “World Class Workplace” 😊
 • We vinden het leuk om naast werk dingen te ondernemen, zoals leuke teamuitjes, gave rally's, een dagje wielrennen en ons populaire padel toernooi
 • Een baan in een hard groeiende scale-up omgeving met veel leuke enthousiaste mensen
 • Bruto jaarinkomen vanaf € 50.000, - tot € 70.000, - (op fulltime basis) afhankelijk van je ervaring
 • Als wij onze bedrijfsdoelen behalen kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke bonus van maximaal 10%
 • 29 vakantiedagen op basis van een fulltime contract, reiskostenvergoeding en een pensioenregeling

Dit zijn wij 

Wij zorgen ervoor dat de pakketjes van onze grote broer bol.com binnen 24 uur op hun bestemming zijn. Om dat te bereiken streven wij naar regie over de gehele bezorgketen, van verzender tot ontvanger. Dankzij onze kennis van en passie voor hypermoderne Tech halen we superefficiënt de pakketjes bij ondernemers op en zorgen dat ze vliegensvlug bij de klant zijn: vaak nog dezelfde dag. Klimaatneutraal en met eerlijke voorwaarden voor onze bezorgers.  


Dit vinden wij belangrijk 

Bij Ampère kan iedereen zichzelf zijn. Ongeacht afkomst, geaardheid of interesses. We moedigen een zo divers mogelijke groep collega’s juist aan. Want al die verschillen, maken van ons een leukere en sterkere onderneming. 

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar